Blog

babymassage Kerkrade

Babymassage Limburg (onderdeel van Oopsy Daisy) heeft een nieuwe reader uitgebracht, waardoor het voor cursisten makkelijker wordt om de geleerde massagetechnieken thuis te oefenen. In de reader staan alle massagetechnieken uitgelegd en worden foto's gebruikt ter verduidelijking. Naast de massagetechnieken staan er nog een aantal artikels in die interessant kunnen zijn voor ouders van baby's.

De reader is inbegrepen in de cursus.

Daarnaast is de reader ook te koop voor €9,95.

babymassage Kerkrade

Nieuw onderzoek toont aan dat zowel moeder als haar baby baat hebben bij de kangoeroemethode. Veelvuldig huid-op-huid contact in de eerste levensfase van het jonge kind stimuleert niet alleen de hersenontwikkeling van de baby, maar vermindert ook de kans op een postnatale depressie bij de moeder.

Bron: Vakblad Vroeg

Lees verder

babymassage Kerkrade

De laatste jaren is al gebleken dat baby’s veel baat hebben bij lichamelijk contact. Nu blijkt dat vaak aanraken en strelen door de ouders de werking van het DNA van het kind verandert. Pasgeboren kinderen zijn volledig afhankelijk van de zorg van hun ouders. Steeds meer onderzoek wijst erop dat liefdevol fysiek contact met baby’s in deze fase allerlei positieve effecten heeft, die hun hele leven door kunnen werken. Het verklaart de groeiende populariteit van babymassage.

Verschillen
In een nieuw onderzoek, waarvan dekennisvannu.nl melding maakt, is nu een epigenetisch effect gevonden van het zorgzaam aanraken van zuigelingen. Met epigenetica wordt het mechanisme bedoeld waarmee genen door het lichaam aan en uit worden gezet. Dit beïnvloedt de werking van genen, zonder ze zelf aan te passen.

Onderzoekers vonden dat baby’s die veel werden aangeraakt door hun ouders, vier jaar later meetbare epigenetische verschillen hadden, vergeleken met baby’s met weinig lichaamscontact. Wat de gevonden verschillen betekenen voor de ontwikkeling van de kinderen was echter nog niet duidelijk.

Bron: dekennisvannu.nl

Vandaag de eerste privé cursus Shantala babymassage gestart.

De kleine man die ik door zijn moeder gemasseerd werd liet weten dat hij te moe was om deze nieuwe ervaring te verwerken. Zijn mama bracht hem naar zijn bedje, waarop wij verder oefenden op de poppen die ik bij mij had.

Voor het tijdstip waarop je jouw baby een massage wilt geven is een duidelijke afstemming tussen jullie beiden belangrijk. Probeer de massage in te kleden in jullie dagelijkse structuur (bijvoorbeeld na het badje). Het wordt voor jouw kleintje dan voorspelbaarder wat er gaat gebeuren en wanneer.

Afgelopen vrijdag de eerste les gegeven aan 2 mama's en hun kleintjes. Een mama was afwezig, maar sluit volgende week vrijdag gezellig aan.

Tijdens deze eerste les richtten we onze aandacht op de massage van de buik en de benen. Er bestaan binnen de Shantala babymassage twee massagetechnieken voor de buik. Ook tijdens deze les was het te merken dat de massage van de buik, letterlijk veel losmaakt bij de kleintjes. Poep en plas ongelukjes zijn dan vaker onvermijdelijk. Bij de massage van de buik masseren we met de richting van de darmen mee. Vaak zie je dat deze massage ontspanning brengt bij de kleintjes die onrustig zijn door darmkrampjes.

Na deze les gingen baby Noel en baby Kyan samen met hun moeders lekker ontspannen naar huis.

babymassage kerkrade

De huid omhult ons, is ons gevoeligste orgaan en en eerste contact met de buitenwereld en belangrijkste bescherming. De tastzin, het vermogen om de wereld om ons heen te voelen en oorsprong van onze waarnemingen, komt als eerst tot ontwikkeling. Binding tussen moeder en kind. Aanraking is ook voedsel, net zo belangrijk en waar men niet zonder kan. Dit word nog al eens onderschat!

babymassage kerkrade

Afgelopen vrijdag werd er een kijkmeditatie gegeven aan de cursusgroep in Kerkrade

Tijdens deze meditatie ben je met je volledige aandacht bij je baby. Hoe zou het zijn om in zijn schoenen te staan. Wat zal jouw baby denken, voelen en horen.

De cursisten van deze groep waren erg enthousiast over deze meditatie en met tranen in de ogen werd door een van de moeders benoemd: "wat is het bijzonder en fijn om op deze manier naar haar te kijken".